Senja Airsoft Klubb
 
IndeksIndeks  CalendarCalendar  GalleryGallery  HjelpHjelp  SøkSøk  MedlemslisteMedlemsliste  GrupperGrupper  Bli MedlemBli Medlem  Logg InnLogg Inn  
Vinterspill kommer snarest.!

Share | 
 

 Forskrift om våpen !

Go down 
AvInnlegg
Jørgen
Leder
avatar

Antall Innlegg : 194
Join date : 09.06.2009
Age : 28
Bosted : Senja, Gryllefjord

PosteTema: Forskrift om våpen !   Februar 10th 2010, 16:21

FORSKRIFT OM VÅPEN

1. Forskriftens hensikt
Denne forskriften har som formål å ivareta sikkerheten i forbindelse med NASF sine arrangementer. Forskriften er ment som retningslinjer og ikke som et vanntett regelverk, hvis det oppstår tvil er det styret i NASF (i samråd med den aktuelle klubbleder) som avgjør hvilke våpen og hvilke oppgraderinger som er forsvarlige med hensyn på alle spilleres sikkerhet.

2. Forskriftens virkemåte
Denne forskriften gjelder i all forbindelse med NASF sine arrangementer, og lokale arrangementer i klubbregi.
Denne forskriften inneholder klassifisering av Soft Gun våpen. Til hver klasse er det begrensninger i bruk og oppgraderinger, bevisst brudd på disse begrensningene kan medføre utvisning av forbundet.

3. Sanksjoner
Brudd på disse bestemmelsene straffes etter punkt 3 i forskrift om sikkerhet.

4. Klassifisering

Klasse A-1, Vanlige våpen; Full automatiske våpen, pistoler og revolvere
Beskrivelse: Med vanlige våpen menes alle standard våpen drevet av gass, strøm eller fjær.
Bruksområde: Ingen begrensninger i bruksområde.
Avstand: Ingen begrensning i avstand. Brukeren av våpenet bør allikevel ta hensyn til sine medspillere og for eksempel ikke avfyre en full automatisk salve på kort hold mot en medspiller når det holder med et skudd.
Begrensning i oppgradering: Våpnene skal ikke ha en munningshastighet høyere enn 350 fps (fot per sekund) målt med 0.20 grams kuler.
Utdypning: For et elektrisk full auto våpen betyr dette vanligvis at du ikke kan oppgradere med kraftigere fjær enn M100 eller tilsvarende. For de fleste gass våpen betyr dette at man ikke kan benytte kraftigere gass enn HFC-134a. En del våpen kan derimot komme under 350 fps med litt kraftigere gass.
Begrensninger i bruk av oppgradert våpen: Et våpen som er oppgradert med det formål å øke munningshastigheten kan ikke brukes innendørs. Da det er noen våpen som kommer oppgradert fra fabrikken, samt at det kan være vanskelig å avgjøre graden av oppgradering på gass våpen er den absolutt øverste grensen for munningshastighet på våpen til bruk innendørs satt til 300 fps målt med 0.20 grams kuler. Det må utøves skjønn ved spilling rundt bygninger. Området 10 meter og nærmere en bygning må anses som ”innendørs”. Det betyr at du ikke kan stå rett utenfor en dør og skyte inn med et oppgradert våpen.

Klasse A-2, Semi automatiske skarpskyttergevær.
Beskrivelse: Med skarpskytter gevær menes alle lengre våpen drevet av gass, strøm eller fjær som kun er i stand til å skyte semi automatisk ild. For at en vanlig AEG skal kunne omfattes av denne klassen kreves det at funksjonen for full automatisk ild gjøres varig ubrukelig. Pistoler, revolvere og andre mindre håndvåpen omfattes ikke under denne klassen selv om de kun kan skyte semi automatisk ild. Skarpskyttergevær brukes på lengre avstander og kan derfor være oppgradert mer enn vanlige våpen.
Bruksområde: Presisjonsskyting over lengre avstander.
Avstand: Skal ikke brukes på korte avstander. 20 meter anbefales til den enkelte spiller som en god sikkerhetsavstand.
Begrensning i bruk: Det er opp til skytteren å vise sunn fornuft samt å kjenne våpenet sitt så godt at han ikke skader andre. Et skarpskytter gevær skal ikke brukes ved entring av bygninger hvis det har over 300 fps i munningshastighet. Man kan derimot bruke et skarpskytter gevær til å skyte ut av bygninger, dog ikke på personer på under 20 meter. Presiserer her at våpenet ikke kan brukes til å skyte på noen inne i bygningen hvis noen skulle komme opp bak deg.
Begrensning i oppgradering: Våpnene skal ikke ha en munningshastighet høyere enn 450 fps (fot per sekund) målt med 0.20 grams kuler.

Klasse A-3, Bolt action sniper gevær
Beskrivelse: Med sniper gevær menes alle lengre våpen drevet av gass eller fjær som kun er i stand til å skyte ett skudd om gangen før en bolt må opereres slik at neste skudd kan taes. Pistoler, revolvere og andre mindre håndvåpen omfattes ikke under denne klassen selv om de kun kan skyte ett skudd om gangen (springer). Sniper gevær brukes på lengre avstander og kan derfor være oppgradert mer enn vanlige våpen.
Bruksområde: Presisjonsskyting over lengre avstander.
Avstand: Skal ikke brukes på korte avstander. 30 meter anbefales til den enkelte spiller som en god sikkerhetsavstand.
Begrensning i bruk: Det er opp til skytteren å vise sunn fornuft samt å kjenne våpenet sitt så godt at han ikke skader andre. Et sniper gevær skal ikke brukes ved entring av bygninger hvis det har over 300 fps i munningshastighet. Man kan derimot bruke et sniper gevær til å skyte ut av bygninger, dog ikke på personer på under 30 meter. Presiserer her at våpenet ikke kan brukes til å skyte på noen inne i bygningen hvis noen skulle komme opp bak deg.
Begrensning i oppgradering: Våpnene skal helst ikke ha en munningshastighet høyere enn 500 fps (fot per sekund) målt med 0.20 grams kuler. Da bolt action rifler ofte er spesial produserte våpen som allerede er kraftig oppgraderte fra produsenten vil maks munningshastighet virke veiledende og ha et litt større tillatt avvik enn andre klasser. Et avvik på opptill +10% er tillatt, noe som medfører en absolutt øvre grense på munningshastighet på 550 fps.
Enstemmig vedtatt, Generalforsamling 28.12.2002, Arendal

_________________
The object of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
 
Forskrift om våpen !
Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
SenjaAirsoft :: Regelverk-
Gå Til: